Zdroj: http://www.simulantenbande.cz/index.php?a=50  •  Vydáno: 8.8.2022 12:14  •  Autor: JuSting

Tucet vět o venkovním midikoncertu Simulantenbande v Kutné Hoře 2.8. 2022

Covidovou érou způsobený hudební detox - odmlka se u Simulantů natáhla na tři čtvrtiny roku. A tak skupina šesti bigbíťáků, z nichž většina již patří mezi generaci zasloužilých beatových „veteránů", koncertovala zase - poprvé pro veřejnost v roce 2022 - v úterý 2. srpna od 19 hod. Vystoupení se odehrálo na pódiu pod širým nebem na Palackého náměstí v Kutné Hoře před promítnutím filmu kinematografem bratří Čadíků. Skupina stihla předvést 15 písní ze svého repertoáru. Jedním z vrcholů koncertu byla pomalejší "Sweet Virginia" od RS. V písni, která je úspěšná i po více než půl století od svého vzniku, Petr nikam nespěchal, s citem se položil do každé řádky textu i přednesu melodie. Vystihl náladu této písně. A vokály Honzy a Jardy dokreslily její vyznění. Další skladbou, která mne zaujala v akustice otevřeného venkovního prostoru, byla s rockerskou vervou zahraná a zazpívaná píseň Gloria od Them. A nezanedbatelný dojem na mne udělalo zvýraznění melodie hammondkami Tomáše Juna ve skladbě The Yardbirds „Happenings ten years time ago".
Bylo cítit, jak to celé kapele klape (např. v „Love me two times" od The Doors a „Paint it black" od RS), jak to dohromady zařezává, jak chtějí udělat přítomným příznivcům rocku radost. Bylo to takové kratší rošambo s hodinovým beatovým nářezem. Věřím, že ti co přišli, strávili tento podvečerní čas v okolí hotelu Mědínek v příjemné bigbítové pohodě.
3. 8. 2022
JuSting
Post Scriptum Před vystoupením mi na otázku, jak je na tom Simulantenbande s jejich dalším hraním (si), Petr řekl: „Jsme po těch letech společného hraní ve fázi, kdy si to můžeme jenom užívat. A tím užíváním myslím kromě vystoupení i zkoušení nových věcí od našich oblíbených kapel."