Zdroj: http://www.simulantenbande.cz/index.php?a=47  •  Vydáno: 25.10.2021 16:02  •  Autor: JuSting

Simulantenbande opět na „Blues pro Špágra“ v klubu DOLI

22. října 2021 se konal druhý koncert sedmého Pardubického bluesového festivalu pořádaného pod názvem „BLUES PRO ŠPÁGRA". Nejen názvem byl připomenut kamarád, muzikant, kytarista a hlavně dobrý člověk Milan Špaček - milovník blues, který se na nás dívá už jenom „shůry". A na podiu tu byli k vidění a slyšení po více jak ro©ku a čtvrt i tradiční účastníci - chlapci z „bandy simulantů" - rocková skupina Simulantenbande. Byl to jejich první letošní „živááák" pro veřejnost. V pouhých 36 minutách (!!), které jim vyměřil pořadatel, jsme mohli slyšet jen 9 skladeb.
Chlapci své vystoupení rozjeli skladbou s přiměřeným názvem Start me up od jejich kultovní kapely The Rolling Stones. Vrcholů jejich festivalového vystoupení bylo několik. Jednak to byly obě písně od The Doors: Riders on the storm (její vyznění podpořily klávesy Tomáše Juna) a brilantně provedená Light my fire, kterou se s přítomným publikem rozloučili. Milanovi (tam nahoru) poslali Sweet Home Chicago od Roberta Johnsona. Nelze se nezmínit o Petrem působivým hlasem provedenou - s podporou vokálů Honzy a Jardy a až burácivě znějící sólovkou Pavla Juna - píseň Still I´m sad od kapely The Yardbirds. Peckou Paint it black od The Rolling Stones vzpomněli na bubeníka Stounů Charlieho Wattse, který z pozemského světa přešel tam nahoru letos v létě.
Vše, co se odehrálo na jevišti, mělo zpětnou vazbu u diváků. Bylo cítit, že se to přítomným líbilo a udržovalo je to ve správné hudební náladě. A jednotlivé písně odměňovali potleskem.
Závěrem je možné poznamenat, že kluci společně vytvářející Simulantenbande, dělají tuto muziku, protože je to stále baví. A to si před svou třicítkou vůbec nepřipouštěli, že by ještě po dovršení tohoto věku, natož potom po sedmdesátce, mohli ještě stát na podiu před posluchači a hrát big beat. Do dalšího období přeji členům skupiny hodně zdraví a pohody a nám, jejich posluchačům - kromě zdraví - i více příležitostí je opět vidět a slyšet hrát na podiích.
23.10. 2021
JuSting
Post Scriptum. Už se těším/těšíme na jejich další vystoupení, které bude 25. listopadu 2021 v Pardubicích na Malé scéně ve dvoře pod názvem "Big beat pro Charlieho".